دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ عبارت نوظهوری است که چند سالی می‌شود بر سر زبان‌ها افتاده و محبوبیت بسیاری در میان صاحبان کسب و کارها پیدا کرده است؛ اما دیجیتال مارکتینگ دقیقا چیست و چه نقشی در ارتقای یک برند ایفا می‌کند که تا این اندازه مهم شده است؟

دیجیتال مارکتینگ همانطور که از اسمش پیداست، معادل انگلیسی بازاریابی دیجیتال است؛ یعنی هر اقدامی که یک کسب و کار برای معرفی و فروش کالا یا خدمات خود در فضای دیجیتال انجام می‌دهد. حال می‌بینیم آن قدرها هم عجیب نیست که در طی سال‌های اخیر، این مقوله به سرعت در میان کسب و کارها محبوبیت پیدا کرده است. چرا که همه می‌دانیم در عصر جدید، تکنولوژی و فناوری‌های دیجیتال با چه سرعت سرسام‌آوری در حال پیشرفت و ارتقا هستند؛ به نوعی که ما در همه بخش‌های زندگی و کار خود نیازمند بهره‌گیری از آن‌ها هستیم.

به همین ترتیب می‌توان گفت امروزه دیجیتال مارکتینگ پراهمیت‌ترین و کاربردی‌ترین ابزاری است که هر برند باید در جهت معرفی و فروش محصولات خود آن را به کار گیرد.

 

چرا دیجیتال مارکتینگ این قدر مهم است؟

مطالعات آماری نشان می‌دهند، تقریبا 60 درصد افراد قبل از خرید کالا یا خدمت مورد نظرشان، درباره آن در اینترنت جستجو می‌کند. این جستجو می‌تواند به خاطر آگاه شدن از قیمت حدودی محصول و یا آشنایی با شرکت‌های ارائه‌دهنده آن باشد. همین دو خط می‌تواند بهترین دلیل برای این باشد که شما نباید تاثیر مهم دیجیتال مارکتینگ در ارتقای یک برند را نادیده بگیرید!

بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)

کسب و کار شما برای دیده شدن در فضای اینترنت، قبل از هر چیز به یک وب‌سایت نیاز دارد. وب‌سایت مهم‌ترین سکوی نمایش برند شما به مشتریان است. شاید بگویید کار ما با یک صفحه اینستاگرامی هم راه می‌افتد و نیازی به وب‌سایت نیست؛ اما همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، معمولا همه چیز با یک جستجوی ساده در گوگل شروع می‌شود و به احتمال خیلی قوی، اولین برخورد مشتریان با شما در صفحات وب‌سایتتان خواهد بود.

البته همه چیز به همین جا ختم نمی‌شود! طراحی یک وب‌سایت و پست کردن مطالب در آن، برای معرفی شما به مخاطب کافی نیست. وقتی یک کاربر در موتور جستجوی گوگل عبارتی را سرچ می‌کند که به کسب و کار شما مرتبط است، هزاران صفحه در اختیار او قرار می‌گیرد که همه برای پاسخ به همان نیاز کاربر تهیه و طراحی شده‌اند. محصول شما برای دیده شدن توسط کاربر، باید در میان هزاران مقاله موجود در گوگل دارای رتبه قابل توجهی باشد.

اینجاست که اهمیت بهینه‌سازی موتورهای جستجو (Search Engine Optimization) که معمولا با نام مخفف SEO از آن یاد می‌شود، را متوجه می‌شویم. در این فرآیند شما بر اساس معیارهای استاندارد گوگل، متون وب‌سایت خود را بهینه‌سازی می‌کنید. این کار باعث می‌شود گوگل رتبه خوبی به مقالات شما داده و در جستجوهای کاربران، بالاتر از رقبایتان دیده شوید. طبق آمار، بیشتر از 50 درصد ورودی‌های هر سایت، از طریق موتور جستجوی گوگل است، و این یعنی بخش زیادی از افرادی که مخاطب وب‌سایت شما هستند، از طریق گوگل آن را پیدا می‌کنند. بنابراین شما برای ارتقا وب‌سایتتان حتما به کارشناسان سئو نیاز پیدا خواهید کرد.

 

سئوی خوب برای دیده شدن کافی است؟

شاید فکر کنید زمانی که مطالب وب‌سایت ما سئوی بالایی داشته باشند و کاربر به محض جستجوی کلیدواژه، با لینک صفحه ما مواجه شود، همه چیز تمام است؛ اما اینطور نیست! اغلب کاربران وقتی در فضای اینترنت به دنبال پاسخی برای پرسش‌ها یا نیازهایشان می‌گردند، به محتویات یک صفحه اکتفا نمی‌کنند. آن‌ها معمولا وارد چند لینک مختلف شده و با مقایسه بین مطالب وب‌سایت‌های مختلف، پاسخ خود را پیدا می‌کنند. اینجا فقط دیده شدن در اولین صفحه جستجو کافی نیست؛ شما باید در این مقایسه هم پیروز شوید!

برای این که کاربر، پاسخ مطلوب و مورد نیازش را در وب‌سایت شما پیدا کند و نه در جای دیگری، باید بلد باشید چگونه او را با خود همراه کنید. وظیفه کارشناس دیجیتال مارکتینگ همین است که اطلاعات مورد نیاز کاربر را در بیانی روان و گیرا، با توجه به شناختی که از مخاطب دارد، برایش فراهم کند و اصطلاحا یک تجربه کاربری (User Experience) رضایت‌بخش برای او بسازد.

اگر شما در این مرحله موفق باشید، کاربر را با خود همراه کرده‌‌اید، حتی اگر آن بازدید منجر به خرید محصول شما نشود، شما در ذهن مخاطب خود ماندگار شده‌اید و این در آینده برایتان سودمند خواهد بود.

مشاوره و راهنمایی

کاملاً رایگان

در صورتی که برای ثبت سفارش نیاز به راهنمایی دارید و یا درباره خدمات ما سوالی دارید، اینجا کلیک/تاچ کنید.

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

شما برای موفقیت در فرآیند بازاریابی دیجیتال محصولاتتان، فقط با وب‌سایت سر و کار نخواهید داشت. به صورت کلی، هر اقدامی که شما در آن از ابزارهای دیجیتال (مثل شبکه‌های اجتماعی، ایمیل، پیامک و…) برای معرفی محصولات، تبلیغات، و فروش استفاده کنید، نوعی بازاریابی دیجیتال است.

همانطور که می‌دانید فضای دیجیتال بسیار گسترده است و روز به روز به هم به وسعت آن افزوده می‌شود. بنابراین شما ابزارهای بسیاری برای ارتقا کسب و کارتان در اختیار دارید، فقط کافیست که با آن‌ها آشنا باشید و دانش و تکنیک‌های استفاده از آن‌ها در راستای جذب مخاطب را بدانید. این همان کاری است که در هر سازمان برعهده تیم دیجیتال مارکتینگ است. دیجیتال مارکترها یا همان بازاریابان دیجیتال، باید با تکنیک‌ها و ابزارها آشنا باشند و همیشه خود را با فناوری‌های جدید دنیا به روز نگه دارند. این دقیقا همان چیزی است که برند شما برای دیده شدن نیاز دارد!

 

بازاریابی درونگرا یا برونگرا؟

به طور کلی در بازاریابی دو رویکرد وجود دارد؛ بازاریابی برونگرا و درونگرا. بازاریابی برونگرا در یک کلام یعنی «خودمان به سراغ مشتری برویم.» این روشی است که از گذشته‌های دور تا به امروز در کسب و کارهای مختلف رایج بوده و اصلی‌ترین راه برای جذب مشتری شناخته می‌شده است. انواع تبلیغات مثل آگهی‌های تبلیغاتی، تراکت، بیلبوردها، تبلیغات تلویزیونی و … زیرمجموعه بازاریابی برونگرا هستند. چرا که از طریق همه این‌ها شما به سراغ مشتریانتان رفته و مستقیما محصولات را به آن‌ها معرفی می‌کنید.

اما در بازاریابی درونگرا شما کاری می‌کنید تا مشتریان خودشان به سراغتان بیایند. این اتفاق چگونه ممکن می‌شود؟ با تهیه و ارائه محتوایی که برای مخاطب ارزشمند است. شما محتوایی مفید و تاثیر گذار تهیه کرده و از طریق وب‌سایت یا شبکه‌های اجتماعی در دسترس مخاطبین می‌گذارید. اگر در فرآیند تولید محتوا حرفه‌ای عمل کرده باشید، قطعا مخاطب خود را جذب کرده و او را به مشتری خود بدل می‌کنید!

در این روش، به جای آن که وقت و هزینه خود را صرف پیدا کردن مشتری کنید، روی تولید و ارائه محتوای باکیفیت در بسترهای رسانه‌ای خود (مثل وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی) تمرکز خواهید کرد. هدف شما در مسیر بازاریابی درونگرا این خواهد بود که مشتری هر زمانی که نیازی احساس می‌کند و به دنبال پاسخی برای آن می‌گردد، با شما برخورد کند. در ادامه با شما همراه شود و از طریق محتوای ارزشمندی که در اختیارش می‌گذارید، به خرید محصولاتتان ترغیب شود.

دیجیتال مارکتینگ ترکیبی از بازاریابی به روش‌های درونگرا و برونگراست.

 

بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا (Content Marketing) در انواع بازاریابی درونگرا دسته‌بندی می‌شود و به معنای جذب مخاطب از طریق تولید محتوای باکیفیت و تاثیرگذار است. محتوایی که شما برای معرفی خود ارائه می‌دهید می‌تواند به شکل تصویر، مقاله، اینفوگرافی، ویدیو، پادکست و … باشد. در تمام این‌ها شما به جای این که مستقیما از مخاطب بخواهید محصول شما را خریداری کند، با یک استراتژی دقیق و موثر پیامی به او منتقل می‌کنید تا جذب برند شما شده و خودش نیاز به خرید آن محصول را احساس کند.

در بازاریابی محتوا شما سعی می‌‌کنید به مخاطب خود نزدیک‌تر شوید، نیازها و سلایق او را به طور دقیق شناسایی کنید و با یک تعامل موثر، او را تبدیل به مشتری کنید. روند بازاریابی محتوایی، ادامه‌دار و مستمر است و از این طریق برند شما در ذهن مخاطب ماندگار می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود بازاریابی محتوا نسبت به روش‌های تبلیغاتی، در بلندمدت اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

همانطور که گفتیم بسترهای بازاریابی محتوا وب‌سایت و شبکه‌هایی اجتماعی هستند و فعالیت در هر کدام از این‌ها نیازمند آشنایی با مهارت‌ها و قواعد خاصی است.

مشاوره و راهنمایی

کاملاً رایگان

در صورتی که برای ثبت سفارش نیاز به راهنمایی دارید و یا درباره خدمات ما سوالی دارید، اینجا کلیک/تاچ کنید.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

این روزها کمتر کسی می‌تواند ادعا کند با شبکه‌های اجتماعی سر و کاری ندارد. زندگی مدرن و ماشینی امروزی، همه ما را بالاجبار به سمت استفاده از فناوری‌های ارتباطی جدید سوق داده است. تک تک ما حداقل یکی دو تا از شبکه‌های اجتماعی معروف را روی گوشی موبایل خود نصب کرده‌ایم و مطمئنا ساعات زیادی در طول روز را به گشت و گذار داخل آن‌ها اختصاص می‌دهیم.

همین امر باعث می‌شود که این شبکه‌ها بهترین و دردسترس‌ترین ابزار برای معرفی و فروش محصولات یک کسب و کار باشند. استفاده از آن‌ها هم آسان است، هم هزینه‌ چندانی ندارد و هم در آن‌ها شما با طیف گسترده‌ای از مخاطبین روبرو هستید.

اینستاگرام، فیس‌بوک، توییتر، یوتیوب و … از پرطرفدارترین شبکه‌های اجتماعی در میان مردم هستند که قطعا فعالیت برند شما در هر یک از این‌ها دایره مخاطبین مجازی شما را روز به روز وسیع‌تر می‌کند. با یک استراتژی بازاریابی دقیق و موثر و استفاده از محتواهای باکیفیت، کسب و کار شما به سرعت در این فضا رشد می‌کند و نتیجه‌اش برایتان چیزی نخواهد بود جز افزایش فروش، درآمدزایی بیشتر و پیشرفت و ارتقای برند شما. این دقیقا همان کاری است که باید به کارشناسان بازاریابی شبکه‌های اجتماعی بسپارید!

دیجیتال مارکتینگ را از کجا شروع کنیم؟

همانطور که دیدید، فرآیند بازاریابی و جذب مشتری از طریق بسترهای دیجیتال، پیچیده و پر رمز و راز است. دانش دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده است و روز به روز با پیشرفت تکنولوژی، به جزئیات آن افزوده می‌شود. شما برای این که کسب و کارتان در این فضای شلوغ و شدیدا رقابتی به خوبی دیده شود، به کارشناسان باتجربه در زمینه دیجیتال مارکتینگ نیاز دارید. شک نکنید که اگر معرفی برند خود را به یک تیم حرفه‌ای و کاربلد بسپارید، موفقیت و رشدتان در این مسیر تضمین‌شده خواهد بود.

 

مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان استودیو تبلیغاتی نوژن

مطالب دیگر